Redboard with Uno

Home Forums Hardware Arduino Uno Redboard with Uno

This topic contains 46 replies, has 0 voices, and was last updated by Profile photo of Eric Eric 2 years, 9 months ago.

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 48 total)
  • Author
    Posts
  • #160
    Profile photo of -Jeff-
    -Jeff-
    Participant

    eric,

    I have not tested this with my 2012 tablet yet.. I might try it on my Android PC..

    anything you want me to capture or check for you?

    #240
    Profile photo of -Jeff-
    -Jeff-
    Participant

    Still not working..

    in fact today I tried it with a fresh download of the app on both my N7 2013 and my Android stick.. (4.4.2 and 4.2.2)

    When I press Setup master IO it now crashes the program

    I was wondering do I need to have a power supply connecte

    #242
    Profile photo of Eric
    Eric
    Keymaster

    Jeff
    You’re working with your RedBoard correct? Other than the FTDI Vendor and Product ID’s I don’t think I should need much more.
    I’ve been away for a bit and not had any time to do many updates, but I’ve included the new ID’s and it should be working

    #243
    Profile photo of Eric
    Eric
    Keymaster

    Power over just USB should be fine. The tablet should be able to supply enough current for the Arduino.

    I see a crash report, it might be yours. Are you on Android 4.1.1? I don’t have any devices that old, but I’ll read through the report and see if I

    #237
    Profile photo of -Jeff-
    -Jeff-
    Participant

    @eric wrote:

    Jeff
    You’re working with your RedBoard correct? Other than the FTDI Vendor and Product ID’s I don’t think I should need much more.
    I’ve been away for a bit and not had any time to do many updates, but I’ve included the

    #244
    Profile photo of -Jeff-
    -Jeff-
    Participant

    @eric wrote:

    Power over just USB should be fine. The tablet should be able to supply enough current for the Arduino.

    I see a crash report, it might be yours. Are you on Android 4.1.1? I don’t have any devices that old, but I’ll rea

    #246
    Profile photo of Eric
    Eric
    Keymaster

    I found a bug with the redboard from your crash report that I just received. I’ll push that fix now. Hang tight for a few minutes.

    I’ve been working with my Due mostly and forgot something for the Uno. Should be fixed now.

    #245
    Profile photo of -Jeff-
    -Jeff-
    Participant

    SWEET!!!

    #248
    Profile photo of Eric
    Eric
    Keymaster

    Update and let me know

    #200
    Profile photo of -Jeff-
    -Jeff-
    Participant

    tried it on my N7 2013.. still crashes.. same symptoms (yes I updated, checked twice)

    #234
    Profile photo of Eric
    Eric
    Keymaster

    K. If it crashes I should get the report and hopefully find the issue. I’ll keep on it. Interacting with hardware is so complicated and finicky. I hope I can get this to work reliably.

    #235
    Profile photo of -Jeff-
    -Jeff-
    Participant

    @eric wrote:

    K. If it crashes I should get the report and hopefully find the issue. I’ll keep on it. Interacting with hardware is so complicated and finicky. I hope I can get this to work reliably.

    No problem.. I w

    #251
    Profile photo of Eric
    Eric
    Keymaster

    I got the report, and the error changed, meaning I fixed the previous error and believe I have found the new one. I’ll work on it later tonight.

    #253
    Profile photo of -Jeff-
    -Jeff-
    Participant

    @eric wrote:

    I got the report, and the error changed, meaning I fixed the previous error and believe I have found the new one. I’ll work on it later tonight.

    that is what I figured.. fix one then it gets further on t

    #264
    Profile photo of Eric
    Eric
    Keymaster

    You got it. I think the error is because of an empty database. I guess I need to do some better checks 🙄

  • Author
    Posts
  • #160
    Profile photo of -Jeff-
    -Jeff-
    Participant
    • Offline

    eric,

    I have not tested this with my 2012 tablet yet.. I might try it on my Android PC..

    anything you want me to capture or check for you?

    #240
    Profile photo of -Jeff-
    -Jeff-
    Participant
    • Offline

    Still not working..

    in fact today I tried it with a fresh download of the app on both my N7 2013 and my Android stick.. (4.4.2 and 4.2.2)

    When I press Setup master IO it now crashes the program

    I was wondering do I need to have a power supply connecte

    #242
    Profile photo of Eric
    Eric
    Keymaster
    • Offline

    Jeff
    You’re working with your RedBoard correct? Other than the FTDI Vendor and Product ID’s I don’t think I should need much more.
    I’ve been away for a bit and not had any time to do many updates, but I’ve included the new ID’s and it should be working

    #243
    Profile photo of Eric
    Eric
    Keymaster
    • Offline

    Power over just USB should be fine. The tablet should be able to supply enough current for the Arduino.

    I see a crash report, it might be yours. Are you on Android 4.1.1? I don’t have any devices that old, but I’ll read through the report and see if I

    #237
    Profile photo of -Jeff-
    -Jeff-
    Participant
    • Offline

    @eric wrote:

    Jeff
    You’re working with your RedBoard correct? Other than the FTDI Vendor and Product ID’s I don’t think I should need much more.
    I’ve been away for a bit and not had any time to do many updates, but I’ve included the

    #244
    Profile photo of -Jeff-
    -Jeff-
    Participant
    • Offline

    @eric wrote:

    Power over just USB should be fine. The tablet should be able to supply enough current for the Arduino.

    I see a crash report, it might be yours. Are you on Android 4.1.1? I don’t have any devices that old, but I’ll rea

    #246
    Profile photo of Eric
    Eric
    Keymaster
    • Offline

    I found a bug with the redboard from your crash report that I just received. I’ll push that fix now. Hang tight for a few minutes.

    I’ve been working with my Due mostly and forgot something for the Uno. Should be fixed now.

    #245
    Profile photo of -Jeff-
    -Jeff-
    Participant
    • Offline

    SWEET!!!

    #248
    Profile photo of Eric
    Eric
    Keymaster
    • Offline

    Update and let me know

    #200
    Profile photo of -Jeff-
    -Jeff-
    Participant
    • Offline

    tried it on my N7 2013.. still crashes.. same symptoms (yes I updated, checked twice)

    #234
    Profile photo of Eric
    Eric
    Keymaster
    • Offline

    K. If it crashes I should get the report and hopefully find the issue. I’ll keep on it. Interacting with hardware is so complicated and finicky. I hope I can get this to work reliably.

    #235
    Profile photo of -Jeff-
    -Jeff-
    Participant
    • Offline

    @eric wrote:

    K. If it crashes I should get the report and hopefully find the issue. I’ll keep on it. Interacting with hardware is so complicated and finicky. I hope I can get this to work reliably.

    No problem.. I w

    #251
    Profile photo of Eric
    Eric
    Keymaster
    • Offline

    I got the report, and the error changed, meaning I fixed the previous error and believe I have found the new one. I’ll work on it later tonight.

    #253
    Profile photo of -Jeff-
    -Jeff-
    Participant
    • Offline

    @eric wrote:

    I got the report, and the error changed, meaning I fixed the previous error and believe I have found the new one. I’ll work on it later tonight.

    that is what I figured.. fix one then it gets further on t

    #264
    Profile photo of Eric
    Eric
    Keymaster
    • Offline

    You got it. I think the error is because of an empty database. I guess I need to do some better checks 🙄

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 48 total)

You must be logged in to reply to this topic.